Content Protection by DMCA.com

Un medium de excepţie: Madge Gill

Small_Madge_bio_Gill

Pictoriţa medium britanică Madge Gill, emblematică pentru arta brută, s-a născut în 1882 la Londra.
Copil nelegitim născută îin East Ham (Londra) în anul 1882, aceasta a fost ascunsă de mătușa și de mama ei până la vârsta de 9 ani, apoi a fost plasată într-un orfelinat.

sursa foto Wikipedia

sursa foto Wikipedia

După o ședere în Canada, unde a lucrat la o fermă, ea a revenit la Londra, la vârsta de 19 ani, unde a lucrat ca asistentă medicală. Locuind cu mătușa ei, acesta din urmă a introdus-o în lumea astrologiei și în special a spiritismului.
În 1907, Madge s-a căsătorit cu vărul ei cu care a avut trei fii și mai ales fiică născută moartă, ceea ce i-a produs o mare depresie. Câteva luni a rămas ţintuită la pat şi nu s-a mai putut folosi de ochiul său stâng. După ce şi-a recăpătat sănătatea, a început să scrie cu asiduitate o lucrare de medium remarcabilă, pe care o va continua în următorii 40 de ani.
În 1958, după moartea primului ei fiu, a început să bea și s-a oprit complet de a mai desena. Numai după moartea sa, survenită în 1961 la Londra, vom descoperi amploarea operei sale: în casa ei au fost găsite sute de desene (unele atingând mai mulţi metri lungime).
Madge Gill a declarat că a fost condusă de un spirit numit “Myrninerest”. A lucrat pe timpul nopţii, slab luminată, foarte rapid, într-o manieră aproape halucinantă, în creion sau culoare. De asemenea, a produs broderie şi scrieri.

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Insolit

Legende

Crima

Galerie video

Flag Counter