Content Protection by DMCA.com

Machu Picchu a fost descoperită cu 40 de ani înainte de a se şti oficial

machu_picchu_-_juin_2009_-_edit-2

Până acum, se atribuia descoperirea oraşului inca Machu Picchu arheologului american Hiram Bingham care a ajuns primul, în 1911, la acest loc străbătând jungla amazoniană, în regiunea estică a Cordilierilor din Anzi. Munca meticuloasă a unui istoric explorator infirmă astăzi această afirmaţie pentru că documentele mărturisesc despre faptul că în 1860, un prospector de mină german pe nume Augusto R. Burns a fost cel care a pus pentru prima oară piciorul în cetate.

 

Foto de Martin St-Amant - Wikipedia - CC-BY-SA-3.0

Foto de Martin St-Amant – Wikipedia – CC-BY-SA-3.0

 

 

Proprietar al unui joagăr, a obţinut permisiunea de a accede în regiunea Machu Picchu pentru a efectua acolo lucrări de tăiat de lemne. O cercetare minuţioasă a permis de a se pune mâna pe înscrisurile personale ale acestuia care a fost şi explorator al unui loc sacru pentru o perioadă de patru ani.

Trei hărţi geografice atestă parcursul acestui muncitor forestier în regiunea inospitalieră. Menţiunea vederii construcţiilor importante cât şi a structurilor îngropate sub pământ zărite în regiunile despădurite îl fac pe acest cercetător drept descoperitorul oraşului antic Machu Picchu.

Autorul acestor texte nota că aparenta bogăţie a locurilor îl lăsa să creadă în prezenţa de elemente de valoare în interiorul acestor ruine.

Bingham se îndoia însă de legitimitatea titlului de primul descoperitor al acestui oraş sacru care i s-a atribuit.

Onest, el a invocat faptul că un anume prospector minier din această regiune ar fi explorat oraşul Machu Picchu într-o epocă anterioară, cu câteva decenii înaintea lui.

 

Content Protection by DMCA.com

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked ( required )

Insolit

Legende

Crima

Galerie video

Flag Counter